köşkvefatmanşetsportrafikkazaeğitim
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Köşk Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Köşk
Az Bulutlu
33°C
Köşk
33°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
33°C
Pazartesi Açık
34°C
Salı Açık
32°C
Çarşamba Açık
29°C

Başçayırda öğrenciler, sınıf başkanlığı için sandığa gitti

Başçayırda öğrenciler, sınıf başkanlığı için sandığa gitti
24 Ekim 2022 14:27
A+
A-

Başçayır mahallesinde sandık başına giden ilkokul öğrencileri, oy kullanarak sınıf başkanını seçti.

2022-2023 eğitim-öğretim yılında Köşk, Başçayır İlkokulu 4/A sınıfı öğrencilerinin sınıf başkanlığı seçimi gerçeğini aratmadı. Demokrasi şölenine dönüşen ve 4 adayın yarıştığı seçimde fotoğraflı oy pusulaları basıldı, 15 öğrenci sandığa giderek oy kullandılar. Sınıf Öğretmeni Suzan Özdemir gözetiminde gerçekleşen seçimde öğrenciler, gizli bir şekilde arkadaşları için kullandıkları oylarını sandığa attı. 3 öğrenciden oluşan sandık görevlileri de seçim boyunca oy verme işlemini kontrol etti.

Seçim sürecinde sınıf düzeyinde kendilerini ve vaatlerini anlatan 4 minik başkan adayının heyecanı yüzleri güldürdü. Ardından başlayan oy kullanma işlemi bittikten sonra oy sayımına geçildi. Seçim sonucunda 5 oy alan Rukiye Kaymak sınıf başkanı seçilirken, 4 oy alan Ece Çamur’da başkan yardımcısı oldu.

Öğrencilerinin demokrasi kavramını yaşayarak öğrenmeleri için böyle bir uygulama yaptıklarını ifade eden Okul Müdürü Fatih Er; “Öğrencilerimize demokrasinin işleyişini uygulamalı olarak anlatmak ve sınıf başkanının belirlenmesi için mini bir seçim gerçekleştirdik. Başkan olmak isteyen öğrenciler, öğretmenlerine başvurarak aday oldular. Sınıf başkanlığı seçimimiz gerçek seçimleri aratmadı. Bu güzel demokrasi şöleni sayesinde küçük yaşta demokrasi kavramını deneyimleyerek öğrendiler.” dedi.