köşkvefatmanşetsportrafikkazaeğitim
DOLAR
32,3592
EURO
34,9986
ALTIN
2.324,57
BIST
9.143,52
Köşk Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Köşk
Parçalı Bulutlu
29°C
Köşk
29°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
29°C
Pazar Parçalı Bulutlu
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Açık
26°C

Köşk’te Geleneksel Ramazan Eğlencesine büyük ilgi

Köşk’te Geleneksel Ramazan Eğlencesine büyük ilgi
22 Nisan 2022 23:10
A+
A-

Köşk Belediyesi’nin, Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde düzenlediği Geleneksel Ramazan Çocuk Eğlencesi ve Kukla Festivali büyük ilgi gördü.

Köşklü çocukların ve ailelerinin doldurduğu kapalı spor salonunda gerçekleştirilen Geleneksel Ramazan Çocuk eğlencesi; Karagöz – Hacivat, Kukla gösterileri ve Sihirli balon gösterisiyle büyük beğeni toplarken, Çocuk Oyunları Festivali’nde çocuklar eğlenceli anlar yaşadı.

Ramazan’ın sevincini çocuklarımızla doyasıya eğlenerek birlikte yaşadık diyen, Başkan Güler, programın açılışında yaptığı konuşmada; Ramazan Ayı birlik, beraberlik, dayanışmanın en üst seviyede olduğu ay’dır. Ben bu vesileyle bütün İslam coğrafyası başta olmak üzere Ülkemizde ve İlçemizde de inşallah bu Ramazan’ın hayırlara vesile olmasını Cenabı Hak’tan niyaz ediyorum. İnşallah sağlıkla sıhhatle bayrama da kavuşuruz. Zengin milli kültürümüzün önemli bir parçası olan Karagöz ve Hacivat’ı sevgili çocuklarımıza tanıtmak ve anlatmak amacıyla böyle güzel bir etkinlik düzenledik. Karagöz Hacivat, Mısır’dan alınmış olan ve zamanla Türk yaratıcılığı katılmış, çok renkli, hareketli bir biçim verilmiş, kesin biçimini aldıktan sonra da Osmanlı İmparatorluğunun etki alanı çevresinde yayılmış böylece kültürümüzdeki yerini almıştır. Geleneksel sanatlarımızı iyi öğrenmeli ve bunları gelecek nesillere doğru aktarmalıyız. Çünkü kültürel zenginliğimiz, geçmişi ve geleceği birbirine bağlayan en etkili köprüdür. Bizde Çocuklarımızın hafızalarında güzel hatıralar bırakmak istiyoruz. Yarın da 23 Nisan Ulusal Egemenli ve Çocuk Bayramını kutlayacağız. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, Cumhuriyet’imizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, toplumumuzun her alanındaki ileri atılımlarına öncülük yapacak, kalpleri vatan ve millet sevgisiyle dolu, görev ve sorumluluklarına yürekten bağlı, düşünceli insanlar olarak yetişmesi en büyük dileğimizdir. Bu önemli günde bir yandan bayram coşkusunu hep birlikte yaşarken bir yandan da çocuklarımıza, kendilerine emanet edilen değerleri ve emanetlerin büyüklüğünü anlatmalıyız. Bu vesileyle varlıklarıyla hayatımıza neşe katan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı da en içten duygularımla kutluyor iyi eğlenceler diliyorum, Programda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.