köşkvefatmanşetsportrafikkazaeğitim
DOLAR
32,6067
EURO
34,7737
ALTIN
2.490,71
BIST
9.524,59
Köşk Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Köşk
Az Bulutlu
24°C
Köşk
24°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

2023 Seçmen listeleri askıya çıkarildi

2023 Seçmen listeleri askıya çıkarildi
20 Mart 2023 17:12
A+
A-

Yüksek Seçim Kurulunun 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı seçimi ve 28’inci Dönem Milletvekili Genel Seçimine ilişkin takvimine göre, seçmen listeleri bugün itibari ile muhtarlıklarda askıya çıkarılırken, Mahalle muhtarları vatandaşların askıya çıkan listeyi mutlaka kontrol etmeleri gerektiğini ifade etti.

20 Mart-2 Nisan tarihleri arasında askıda kalacak olan seçmen listelerinde isimlerini bulamayan vatandaşlar, il ve ilçe nüfus müdürlüklerine başvuracak. Askı listeleri 2 Nisan’da askıdan indirilecek ve itiraz süreci sona erecek. Depremzede seçmenler, seçimde kendi illerinde veya taşınmak zorunda kaldıkları illerde oy kullanabilmeleri için adres değişikliği beyanlarını, 17 Mart 2023 saat 23.59’a kadar nüfus müdürlükleri ya da e-devlet üzerinden yapmıştı. Bu işlemleri henüz yapmayanlar, muhtarlık bölgesi askı listelerinin askıya çıkma tarihi olan 20 Mart 2023 ile 2 Nisan 2023 tarihleri arasında da bu işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Köşk, Altıeylül Mahallesi Muhtarı Ali Sarıpehlivan, “20 Mart saat 08.00 itibari ile seçmen listeleri askıya çıktı. Kahvehane gibi vatandaşların yoğun olarak bulunduğu yerlere duyuru metni bırakarak mahalle sakinlerini bilgilendirdik. Geçen seneye göre seçmen sayılarımızda artış var. Mahallemizde bin 400’e yakın seçmenimiz, ayrıca deprem bölgelerinden mahallemize taşınan depremzede vatandaşlarımız var. Depremzede vatandaşlarımız İl ve İlçe Nüfus Müdürlükleri ile e-devlet üzerinden adres değişikliği beyanlarını yapanlar veya yapmayanlar askıya çıkan listeyi mutlaka kontrol etmeleri gerekiyor” dedi.