köşkvefatmanşetsportrafikkazaeğitim
DOLAR
32,4740
EURO
34,7548
ALTIN
2.476,37
BIST
9.530,47
Köşk Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Köşk
Az Bulutlu
24°C
Köşk
24°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C

Köşkte ‘Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu’ etkinliği

Köşkte ‘Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu’ etkinliği
29 Eylül 2022 15:43
A+
A-

Ülke genelinde trafikte yaya önceliğine dikkati çekmek ve sürücü duyarlılığını artırmak için İçişleri Bakanlığının başlatmış olduğu “Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu” sloganıyla farkındalık etkinliği Köşk’te düzenlendi.

100.Yıl Atatürk İlkokulu önünde gerçekleştirilen etkinliğe; Köşk Kaymakamlığına vekaleten Sultanhisar Kaymakamı Bahadır Güneş, Köşk Belediye Başkanı Nuri Güler, İlçe Emniyet Amiri İsa Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Selim Karataş, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Etkinlik kapsamında öğrenciler ellerindeki Türk bayraklarıyla yaya çizgilerinden geçtiler. Ardından Köşk Belediye Başkanı Nuri Güler ile birlikte yaya önceliğine dikkat çekmek için 100.Yıl Atatürk İlkokulu önünde bulunan ışıksız yaya geçidinin bir şeridi kırmızı renge boyandı.

‘Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu’ Kırmızı Çizgimizdir

Başkan Nuri Güler, etkinlik sonrası yaptığı açıklamada, trafikte can ve mal güvenliğinin korunmasının en önem verdikleri hususlardan bir tanesi olduğunu ifade ederek, “Son yıllarda İçişleri Bakanlığımızın koordinesinde her yıl belli farkındalık projelerini ülke genelinde aynı anda farklı mecralarda yapılıyor. Bu yılın önemli etkinliklerinden biri olan “Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu” mottosuyla öğrencilerimizle farkındalık etkinliği gerçekleştirdik. Buradaki amacımız yıl boyunca okullarda Milli Eğitim Bakanlığımız ve öğretmenlerimiz eliyle verilen eğitimlerin kamuoyundaki farklı kesimlere çocuklarımız aracılığıyla ulaştırılmasıdır. Burada hem yaya güvenliğine dikkat çekmek hem de genel manda trafikte uyulması gereken kurallara, en azından birbirimize karşı olan saygı ve birbirimizi riske atabilecek davranışlardan uzak durabilmemiz adına bir faaliyet gerçekleştirdik. Minik yavrularımız bugün de etkinliğimize renk kattılar. Güzel bir anı paylaşmış olduk. Katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Ülke genelinde eş zamanlı “Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu” sloganıyla başlatılan kampanyayla trafik kazalarından kaynaklı can kayıplarının 2030’a kadar yüzde 50 oranında azaltılması hedefleniyor.