köşkvefatmanşetsportrafikkazaeğitim
DOLAR
32,5667
EURO
34,6983
ALTIN
2.487,60
BIST
9.524,59
Köşk Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Köşk
Az Bulutlu
24°C
Köşk
24°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Köşk’te ceviz hasadı başladı

Köşk’te ceviz hasadı başladı
28 Eylül 2022 18:56
A+
A-

Köşk’ün önde gelen ürünleri arasında yer alan incirden sonra ceviz hasadı başladı.

Özellikle Köşk’ün kuzey kesiminde kalan ve yoğun bir şekilde ceviz üretiminin yapılan yaylalarda bu sene cevizlerde rekolte ve kalitenin oldukça iyi olduğu belirtildi.

Geçen yıla oranla hasadın bol ve ürünlerin kaliteli olması üreticilerin yüzünü güldürürken, yayla köylerinde yaşayan incir, zeytin, kestane ve ceviz üreterek geçimini sağlayan çiftçiler atadan kalma usullerle ceviz hasadına başladı.

Sarp ve yamaç arazilerde makine ile çalışılmadığı için uzun sırıklarla erkekler tarafından ağaçlardan çırpılarak yere düşürülen cevizler kadınlar tarafından toplanarak çuvallanıyor. Bir süre dinlendirildikten sonra yeşil kabuklarından ayrıştırılan cevizler pazarlarda satışa sunuluyor.

Sonbaharın gelmesi ile birlikte ceviz hasat sezonuna girdiklerini belirten Cumayanı mahallesi, Kocagedik mevkii çiftçilerinden Yasin Girgin, geçen yıl kuraklık nedeniyle rekolte ve kalite düşüklüğü yaşanan cevizde bu yıl mevsimin güzel geçmesinden dolayı ürün ve kalitenin çok iyi olduğunu söyledi. Pandemiden sonra gıda üretiminin kıymetlendiğini belirten Girgin, üreticinin en güzel şekilde ürünü ürettiğini şimdi iyi bir fiyatla emeklerinin karşılığını almayı beklediklerini söyledi.