köşkvefatmanşetsportrafikkazaeğitim
DOLAR
32,3168
EURO
35,0223
ALTIN
2.308,02
BIST
9.079,97
Köşk Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Köşk
Açık
28°C
Köşk
28°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
29°C
Cumartesi Az Bulutlu
29°C
Pazar Açık
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Köşk’te mezalimin izlerini taşıyan Anıt Ağaç kimliklendirildi

Köşk’te mezalimin izlerini taşıyan Anıt Ağaç kimliklendirildi
21 Eylül 2022 19:14
A+
A-

Köşk’te Yunan Mezalimi’nin izlerini taşıyan ‘Anıt Ağaç’ ile ilgili olarak gerçekleştirilen kimliklendirme çalışması tamamlandı.

Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yapılan çalışma ile ilçenin işgal dönemine ait derin izler taşıyan 5 asırlık çınarın hikayesi artık genç nesillere aktarılacak.

Kimliklendirme çalışması kapsamında anıt ağacın önüne bulunan tanıtım tabelasında;

“100 yıl önce Köşk’teki Yunan İşgali sırasında işkencelerden geçirilen vatandaşlarımızın acı hatıralarına tanık olan bu anıt ağaç, ecdadımızın matemini sinesinde yaşayan ve yaşatan bir ibret vesikasıdır. Yapılan araştırmalara göre, 500 yaşında olduğu tespit edilen bu anıt ağaç, Yunan Mezalimi’nin izlerini taşımaktadır. O döneme tanık olanların, işkencelerden geçirilen Müslüman vatandaşların yaşadıkları karşısında akıl sağlıklarını yitirdikleri bilinmektedir.” ifadelerine yer verildi.

ETİKETLER: , , , , ,