köşkvefatmanşetsportrafikkazaeğitim
DOLAR
32,3592
EURO
34,9986
ALTIN
2.324,57
BIST
9.143,52
Köşk Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Köşk
Parçalı Bulutlu
29°C
Köşk
29°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
29°C
Pazar Parçalı Bulutlu
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Köşk’te kurtuluşun 100. yılı coşkuyla kutlandı

Köşk’te kurtuluşun 100. yılı coşkuyla kutlandı
7 Eylül 2022 11:45
A+
A-

Köşk’ün bağımsızlık tarihi olan 6 Eylül Kurtuluş Günü uzun yıllar sonra Köşk Belediyesi koordinesinde Recep Tayyip Erdoğan Meydanı’nda gerçekleştirildi.

Akşam ezanından önce Köşk’ü düşman işgalinden kurtuluş güzergahı olarak Karatepe’den inen efeleri temsilen Başçayır Caddesinden Köşk Çarşı Cami’ne doğru kortej yürüyüşü düzenlendi. Geçmişten günümüze kurulmuş 17 Türk Devletini temsil eden atlı efelerin yer aldığı yürüyüşte; mehteran takımı, deve üstüde çalan kös davulu, dev Türk bayrağı ve protokolün yürüyüşü eşlik etti. Kutlama etkinliklerine, 59. Hükümet Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, AK Parti Milletvekilleri Bekir Kuvvet Erim, Metin Yavuz, Riza Posacı, AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen, MHP MKYK Üyesi Burak Pehlivan, MHP İl Başkanı Haluk Alıcık, ilçe başkanları, belediye başkanları, parti teşkilat üyeleri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı.

100. Yıla Özel Kurtuluş Yürüyüşü

Köşk Efelerinin akşam ezanı sonrasında Köşk Çarşı Cami minaresine türk bayrağı asmasıyla başlayan program, mehteran bando takımı ve efelerin zeybek gösterisiyle devam etti. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda konuşan Köşk Belediye Başkanı Nuri Güler, kurtuluş gününün anlam ve önemine değinen konuşma ile Gönüllerin Köşk’ünü inşa etmek için yola çıktıklarını ifade etti.

30 Ağustos’ta kazanılan Büyük Zafer’in devamında işgalci Yunan Ordusu’nun bozguna uğratılmasıyla 6 Eylül 1922 tarihinde düşman işgalinden kurtulan Köşk’ün kurtuluşun 100. yılının görkemli bir kutlamayla kutlandı. Sevtuğ’un sunuculuğu ile başlayan etkinlikte sahne alan Aydilge ve Uğur Işılak sevenleri için en güzel şarkılarını seslendirdiler. 7’den 70’e binlerce kişinin katılımıyla geçekleşen dev konserde Köşklüler unutulmaz bir gece yaşadı.

Etkinlik sonunda sosyal medya hesabından paylaşım yapan Köşk Belediye Başkanı Nuri Güler; “6 Eylül’de Köşk’ümüz bir başka güzeldi. Kıymetli misafirlerimiz ve hemşehrilerimiz ile birlikte ilçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümünü coşku içerisinde kutladık. Uzaktan yakından davetimize icabet ederek bu coşkuya ortak olan misafirlerimize ve bu güzel tabloda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.