köşkvefatmanşetsportrafikkazaeğitim
DOLAR
32,5655
EURO
34,9880
ALTIN
2.431,02
BIST
9.767,58
Köşk Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Köşk
Parçalı Bulutlu
25°C
Köşk
25°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
28°C
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
29°C
Pazartesi Açık
29°C

Çiftlik’te domates hasadı devam ediyor

Çiftlik’te domates hasadı devam ediyor
19 Temmuz 2022 14:03
A+
A-

Köşk’e bağlı Çiftlik mahallesinde yaz aylarında vatandaşın en büyük gelir kaynağı olan domatesin hasadı ve hasadın başlamasıyla mahalle meydanında kurulan Açık Domates Pazarındaki hareketlilik devam ediyor.

Domates üretimi ile özleşen Çiftlik mahallesinde her yıl 15 Haziran’da başlayan ve bir ay süren domates sezonu, bu sene havaların geç ısınmasıyla Temmuz ayında başladı. Devam eden hasat sezonunda her gün ortalama 10 TIR domates, Çiftlik’ten başta İstanbul ve Ankara gibi büyük iller olmak üzere Türkiye’nin birçok iline gönderiliyor.

Günlük ortalama 400 – 500 ton domatesin işlendiği belirten domates üreticileri; “Bu yıl hava sıcaklıkları nedeniyle geç başlayan hasadımız Temmuz ayı sonuna kadar devam edecek. Mahallemizde yaklaşık 4 bin – 4 bin 500 dönüm alanda domates üretimi yapılıyor. Hasadın başlamasıyla birlikte mahalle meydanında kurulan Açık Domates Pazarımızda çevre mahallelerden de üreticiler satış yapıyor. Çiftlikte üretilen domateslerin %40’ı başta İstanbul ve Ankara olmak üzere hallere gönderilir, %40’ı sanayi; ihracata, kurutmaya ve %20’si salça yapımında kullanılmaktadır. Şu an için standart bir sezon yaşıyoruz. Yuvarlak domatesin yağmur ve havalardan çok etlenmesi sebebiyle çiftçilerimiz daha dayanıklı olduğu için sivri domates üretimine yöneldi. Üreticiyi fiyat konusunda ayakta tutan kurutma pazarındaki taleptir. Domates fiyatları dolar kuru gibi her an değişebiliyor. Şu anda kilosu 3,5 – 4 TL arasında alıcı buluyor. İlerleyen günlerde ne olur bilinmez. “ diye konuştular.