köşkvefatmanşetsportrafikkazaeğitim
DOLAR
32,5026
EURO
34,5398
ALTIN
2.497,12
BIST
9.548,09
Köşk Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Köşk
Az Bulutlu
27°C
Köşk
27°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
24°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C

Çevreci öğrenciler ödüllerini Başkan Güler’in elinden aldı

Çevreci öğrenciler ödüllerini Başkan Güler’in elinden aldı
6 Haziran 2022 14:59
A+
A-

Köşk Belediyesi ile Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği’nin (TAP) ortak projesi kapsamında, ilçe genelindeki okullar arasında atık pil toplama yarışması düzenlendi. İlçe genelindeki okullar arasında yapılan Atık Pil Toplama yarışmasında Altıeylül Ortaokulu, 100.Yıl Atatürk ilkokulu, Başçayır Ortaokulu, Çiftlik İlkokulu, Yavuzköy İlkokulu ve Beyköy Polis Abla İlkokulu öğrencileri tarafından 373 kilogram atık pil topladı. Yarışmaya giren okullar arasında Altıeylül Ortaokulu öğrencileri 63 kilogram atık pil toplayarak yarışmanın birincisi oldu.

İlk yarışmada 373 kilo atık pil toplandığına değinen Başkan Güler, hediyelerini takdim ettiği okullarda, önümüzdeki yıl yapılacak etkinlikte bu hedefin 1.000 kilonun üzerinde olması için öğrencilerden atık pil toplama sözü aldı.

AMACIMIZ DAHA YAŞANABİLİR BİR ÇEVREYİ GELECEK NESİLLERE MİRAS BIRAKMAK
Köşk Belediye Başkanı Nuri GÜLER, okul bahçesinde düzenlenen törenle ilçe genelinde 50 kilogram atık pil toplama barajını geçerek kampanyaya destek veren öğrencileri kutlayarak öğrencilerin top seti hediyelerini takdim etti. Bu güzel ve anlamlı etkinlikte öğrencilerle bir arada olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Güler; “Atıkların ayrıştırılarak toplanması, Sıfır Atık Projesi’nin de bir kolu olan ve geri dönüşüm işleminde tekrar işleme alınan önemli metallerden biri olan pildeki metaller, geri dönüştürülerek tekrar kullanılabilen parçaların en önemlilerinden bir tanesi. Bu etkinliklerin gerçekleşmesindeki esas amacımız, kullanım ömrü biten pilleri atık pil kutularına atarak su ve toprak kirliliğinin önüne geçmek; böylelikle hem insan sağlığını korumak hem de gelecek nesillere daha temiz daha sağlıklı ve daha yaşanabilir bir çevre miras bırakmak. Köşk Belediyesi olarak geçen yılın ekim ayında okullarımıza atık pil toplama kutularını dağıtımını gerçekleştirmiştik. Ülkemizin geleceğini olan çocuklarımız anlamlı bir çalışma yaptılar ve altı aylık bir zaman diliminde ilçemizde 373 kilo atık pili toplayarak geri dönüşüme kazandırmayı başardılar. Bizde emeklerine katkı sağlamak, önümüzdeki eğitim yılında ve atık pil toplama yarışması dönemlerinde tüm öğrencilerimizi ve okullarımızı da kampanya teşvik etmek amacıyla öğrencilerimize hediyelerimizi takdim etmek için okullarımızı ziyaret ettik. Özverili çalışmalarından dolayı öğrencilerimiz başta olmak üzere yarışmaların yürütülmesinde emeği olan tüm öğretmenlerimize ve personellerimize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Okullarda toplanan atık piller, belediye ekiplerince 20 kilogramlık paketler halinde hazırlanarak, İstanbul’da bulunan Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) geri dönüşüm tesisine gönderildi.