köşkvefatmanşetsportrafikkazaeğitim
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Köşk Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Köşk
Az Bulutlu
22°C
Köşk
22°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
27°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C

Köşk Belediyesinden ramazanda çocuklara özel kukla gösterisi

Köşk Belediyesinden ramazanda çocuklara özel kukla gösterisi
18 Nisan 2022 16:50
A+
A-

Köşk Belediyesi, on bir ayın sultanı ramazan ayında ramazan etkinlikleri kapsamında çocuklara özel Geleneksel Ramazan Çocuk Eğlencesi ve Kukla Festivali etkinliği düzenleyeceğini bildirdi.

Köşk Belediyesi tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle çocukların görsel ve bilişsel zekâlarını geliştirmeleri ve geleneksel çocuk oyunları kültürünü ramazan ayında yad etmeleri amacıyla 22 Nisan 2022 Cuma Günü saat 15:00’de Köşk Kapalı Spor Salonunda Geleneksel Ramazan Çocuk Eğlencesi ve Kukla Festivali yapılacak. Ücretsiz olarak gerçekleşecek etkinlikte; kukla gösterisi, geleneksel çocuk oyunları, sihirli balon gösterisi ve balon atölyesinin yer alacağı öğrenildi.

Çocuk gelişimi ve geçmişten geleceğe dair değerlerimizin gelecek nesillere aktarılması anlamında etkinliğin düzenleneceğini ifade eden köşk Belediye Başkanı Nuri Güler; “Ramazan’ın sevincini çocuklarımızla birlikte yaşayacağız. Niyetimiz, ramazan ayında onların yüzünde bir tebessüm oluşturmak, onları eğlendirmek. Çocuklarımızı gülüp eğlenebilecekleri dolu dolu vakit geçirebilecekleri güzel bir festival bekliyor. Çocuk gelişimi açısından büyük öneme sahip kukla etkinliğimize tüm çocuklarımız davetlidir.” diye konuştu.

Tek aktörlü, üç boyutlu, taklit ve söze, karşılıklı konuşmaya dayanan geleneksel seyirlik oyunların çocukların duygusal ve sosyal gelişimlerini destekleyerek onları bir yandan eğlendirirken diğer yandan düşündürmesinin hedeflendiği etkinlikte pandemi sürecinde de evde vakit geçirmek zorunda kalan çocukların bilgisayar, tablet ve telefon bağımlılığından kurtularak sosyal hayata adapte olmalarının sağlanmasının hedeflenildiği öğrenildi.