köşkvefatmanşetsportrafikkazaeğitim
DOLAR
32,3487
EURO
35,0455
ALTIN
2.324,29
BIST
9.079,97
Köşk Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Köşk
Açık
27°C
Köşk
27°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
29°C
Cumartesi Az Bulutlu
29°C
Pazar Açık
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Köşk Belediyesi haşerelere karşı ilaçlama seferberliğini sürdürüyor

Köşk Belediyesi haşerelere karşı ilaçlama seferberliğini sürdürüyor
8 Nisan 2022 14:45
A+
A-

Köşk Belediye Başkanı Nuri Güler, halk ve çevre sağlığı için Köşk’ün dört bir yanında ilaçlama çalışmalarının aralıksız devam ettiğini bildirdi. Vatandaşların haşere ve sinekten uzak bir yaz geçirmesi için başlatılan çalışma kapsamında ilçenin tüm sokaklarında özenle ilaçlama yapan ekipler, yaz mevsimi öncesinde üreme evresinde olan ve çoğalan haşerelere ve zararlı böceklere karşı seferberlik başlattı.

İlkbahar döneminde haşarat ile mücadele çalışmalarını kapsamında lavrasit, karasinek, sivrisinek ve uçkunlar için ilaçlama çalışmasının tamamlanmasının ardından ikinci kısmı olan kanalizasyon kanallarının, mazgal ve logar çukurları ile yağmursuyu tahliye kanallarının ve mezarlık alanlarının ilaçlama çalışmalarını gerçekleştirdiklerini belirtti.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Köşk Belediye Başkanı Nuri Güler; “Geniş bir alanda daha etkin ve verimli bir hizmet için teknolojinin her türlü yeniliklerini ve araçlarını kullanıyoruz. Araç üstü monteli ilaçlama ile ilçemizde yer alan çöp konteynırları, kanal ve mazgal gibi hava ile teması sağlayan atık su ve yağmursuyu kanalları alanlarında da ilaçlama çalışması yaparak dezenfekte ediyoruz. Özellikle yaz aylarında koku ve bulaşıcı hastalıkları önlemek için yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Hedefimiz, vatandaşlarımızın rahat bir bahar ve yaz ayı geçirmesi.” diye konuştu.

Bahar mevsimi dolayısıyla da yeşil alanların bakım ve temizlik çalışmalarının önemle devam ettiğini ifade eden Başkan Güler, Köşk ilçesinin temiz ve nezih bir görünüme sahip olması için çalışmaların özenle devam edeceğini söyleyerek daha sağlıklı bir Köşk için ilçenin dört bir köşesinde çalışmalara devam eden Belediye ekiplerinin uygulamalarında çevreye ve insan sağlığına zarar vermeyen ilaçlar kullanıldığı söyledi.