köşkvefatmanşetsportrafikkazaeğitim
DOLAR
32,3777
EURO
35,0535
ALTIN
2.326,80
BIST
9.091,57
Köşk Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Köşk
Parçalı Bulutlu
29°C
Köşk
29°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
29°C
Pazar Parçalı Bulutlu
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
26°C

Köşk Belediyesi, zeytinlikleri bakıma aldı

Köşk Belediyesi, zeytinlikleri bakıma aldı
14 Mart 2022 10:04
A+
A-

Köşk Belediye Başkanı Nuri Güler, belediyeye ait taşınmazların korunması ve gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarılması için çalışma başlattı. İlk çalışma programı olarak geçtiğimiz günlerde Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından Belediye Taşınmazlarının Konum ve Yer Tespit Çalışması’nın başladığı duyuruldu.

Belediyeye ait tüm taşınmazların koruma ve bakım çalışmasının düzenli olarak yapılacağını belirten Başkan Güler; “Zeytin, bu bölgenin en değerli ürünlerinden bir tanesi. 6360 sayılı Yasa ile ‘köy tüzel kişiliği’ sona eren ve Köşk Belediyesine ‘mahalle’ statüsünde bağlanan köylerin taşınmazları 2014 Yerel Seçimlerinden sonra belediye envanterine kaydedilen taşınmazların bakımlarının yapıp, korunmasının sağlanması amacıyla Emlak ve İstimlak Müdürlüğümüzce bir program yaptık. Bu taşınmazların çoğunluğunda zeytin bahçeleri yer almakta. Ekiplerimiz özellikle belediyemize ait zeytin bahçelerinde; ağaçların çapalanması, ormanlaşma ve çalıların sökümü işlemlerini ivedilikle sürdürüyor. Ağaç budama döneminde olmamız dolayısıyla da ekiplerimiz zeytin ağaçları da budamasını gerçekleştirerek tüm bakım çalışmalarını aşama aşama tamamlamış olacağız. Görevimiz, bize emanet edilen emanete sahip çıkmak, koruyup ve kollamak olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Taşınmazların belediyeye devredildiği 2014 yılından beri bakımının yapılmadığından dolayı zeytin ağaçlarının daha sağlıklı ve gür olması için budama ekiplerince Şekil ve Gençleştirme Budama Yöntemleri’nin uygulandığı belirtildi.