köşkvefatmanşetsportrafikkazaeğitim
DOLAR
32,3766
EURO
35,0173
ALTIN
2.325,42
BIST
9.092,01
Köşk Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Köşk
Parçalı Bulutlu
29°C
Köşk
29°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
29°C
Pazar Parçalı Bulutlu
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Açık
26°C

Köşk’te Mesleki Eğitim Merkezi tanıtım toplantısı düzenlendi

Köşk’te Mesleki Eğitim Merkezi tanıtım toplantısı düzenlendi
22 Ocak 2022 19:29
A+
A-

Köşk’te hem ara eleman yetiştirmek hem de örgün eğitim dışına çıkmış öğrencileri tekrar eğitime kazandırmak için yapılan Mesleki Eğitim Merkezinin tanıtım toplantısı yapıldı.

Köşk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen toplantıda mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen İlçe Milli Eğitim Müdürü Selim Karataş; “Milli Eğitim Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri ile Mesleki Eğitim Merkezlerinin işlevselliklerinin artırılmasına yönelik tanıtım toplantısını muhtarlarımızla gerçekleştirdik. Amacımız; İlçemizde açılan Mesleki Eğitim Merkezimizin kayıtlı öğrenci sayısını artırmak ve beraberinde Ülkemizin kalkınmasında önemli yeri olan istihdam ve sanayi alanında mesleğinde belgeli ve yetkin kişilerin görev almasını sağlamaktır. Muhtarlarımıza ayrıca; Umurlu Sanayi Bölgesinde açtığımız irtibat bürosu hakkında da bilgilendirmelerde bulunduk. Buna göre açılan Mesleki Eğitim Merkezimizin Programlarında öğrencilerimize; haftada 1 gün okulda teorik eğitim, 4 gün ise işletmelerde beceri eğitimi verilecektir. Bu eğitimleri başarılı bir şekilde tamamlayan öğrencilerimiz meslek lisesi diplomasıyla birlikte kalfalık, ustalık ve usta öğretici belgelerini de alabileceklerdir. Yaş sınırı olmaksızın ortaokul mezunu olan herkesin kayıt yaptırabileceği programlarda, iş kazası ve meslek hastalıklarına karşı sigorta yapılacak olup; 9, 10 ve 11. sınıflarda eğitim gören öğrencilere asgari ücretin en az yüzde 30’u kadar, 12. sınıfta ise asgari ücretin en az yüzde 50’si kadar maaş devlet katkısı olarak Bakanlığımızca karşılanacaktır.” diye konuştu.