köşkvefatmanşetsportrafikkazaeğitim
DOLAR
32,3408
EURO
35,1094
ALTIN
2.240,60
BIST
8.908,49
Köşk Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Köşk
Az Bulutlu
16°C
Köşk
16°C
Az Bulutlu
Çarşamba Açık
18°C
Perşembe Az Bulutlu
17°C
Cuma Az Bulutlu
16°C
Cumartesi Açık
19°C

Başçayır Barajı’nda su seviyesi düştü

Başçayır Barajı’nda su seviyesi düştü
6 Ekim 2021 14:08
A+
A-

Köşk’te 2017 yılında sulama amaçlı yapılan Başçayır Barajı’nda su seviyesi düştü.

Başçayır mahallesinde 4 yıl önce tamamlanan 42 metre yüksekliğinde ve 1.11 milyon metreküp su biriktirme hacmine sahip Başçayır Barajı’nın su seviyesi, mevsimsel yağışların olmaması ve kuraklık nedeniyle %50’nin altına düştü.

Barajın su seviyesinin bu kadar düşmesinden dolayı duydukları endişeyi ifade eden bölge sakinleri; “Yıllardır burada yaşıyoruz, baraj gölünde su seviyesinin bu kadar düşmesi bölgede çiftçilik yapan herkesi olumsuz etkiliyor. Son yıllarda yağmur az yağıyor ve kuraklık var. Büyük ölçüde sulamada yapıyorduk. Kuraklık nedeniyle baraj gölündeki su seviyesinin bu derece düşmesi bizleri endişelendiriyor. İnşallah en kısa zamanda yağışlar başlar ve baraj gölü doluluk oranına ulaşır.” diye konuştular.