köşkvefatmanşetsportrafikkazaeğitim
DOLAR
32,3390
EURO
35,1195
ALTIN
2.238,65
BIST
8.760,80
Köşk Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Köşk
Az Bulutlu
17°C
Köşk
17°C
Az Bulutlu
Çarşamba Açık
18°C
Perşembe Az Bulutlu
17°C
Cuma Çok Bulutlu
16°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C

Gülser Yolcubal

Egefiz Sağlıklı Yaşam Merkezi
Adres: Fatih mah, 1001 sk. No:1, 09100 Efeler/Aydın
Telefon: (0507) 392 66 23

Postür (duruş) bozukluğu

13 Ekim 2020 11:54
A+
A-

Bel – Boyun – Sırt ağrılarının bir nedeni: Postür Bozukluğu

Doğru postür (duruş) kol, bacak ve gövdenin sağlıklı dizilimidir.

Doğru postüre sahip kişilerin yandan görüntüsünde kulak memesi omuz hizasındadır, bel boşluğu ne çok fazla ne de çok azdır. Önden bakıldığında ortadan çizilen hayali çizginin iki tarafı simetriktir.

Alışkanlıklara ve kas kuvvetsizliğine bağlı olarak çeşitli postür bozuklukları meydana gelebilir. Zamanla daha da kötüleşebilir, ağrı eşlik edebilir ve yaşam kalitesi düşebilir.

Kamburluk ( kifoz), bel çukurunun fazla olması( hiperlordoz), bel çukurunun az olması ( hipolordoz), omurganın saga-sola eğilmesi ( skolyoz) sık görülen postür bozukluklarındandır.

Özellikle çocukların gelişme çağında duruşlar kontrol edilmeli, herhangi bir şüphede doktora ya da fizyoterapiste başvurulmalı.

Fizyoterapistlerce uygulanan klinik pilates, duruşun düzeltilmesinde ve ağrının azaltılmasında oldukça etkilidir. Programlanan egzersizler düzenli yapılmalı, günlük yaşam aktiviteleri gözden geçirilmeli gerekirse düzeltilmelidir.

Unutmayın duruşunuz aynı zamanda karşınızdaki kişiye sizin hakkınızda ipucu verir. Bedeninize iyi davranın.

Yazarın Diğer Yazıları
3 Kasım 2020 14:20
29 Eylül 2020 14:01