köşkvefatmanşetsportrafikkazaeğitim
DOLAR
32,5997
EURO
34,8182
ALTIN
2.496,46
BIST
9.465,83
Köşk Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Köşk
Hafif Yağmurlu
16°C
Köşk
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Koleksiyonerlerin göz bebeği: Çakmakçı Hasan

İlçemizin yerel pazarı olan cumartesi pazarında kırk yıldır çakmak tamiri ve antika satışlarıyla bilenen Hasan Köroğlu koleksiyonerlerin göz bebeği durumunda.

Koleksiyonerlerin göz bebeği: Çakmakçı Hasan
26 Temmuz 2020 11:51
A+
A-

Köşk Pazarının koleksiyoncusu ve çakmakçısı olarak bilinen Hasan Köroğlu, 40 yıldır çakmak tamiri ve para koleksiyonu satışı ve takasıyla geçimini sağladığını ifade etti. Bu mesleğe hobi olarak başladığını belirten Köroğlu; “Çakmak gazı ve tamiri olarak başladım bu işe. Eskiden muhtar çakmağı da denilen ve günümüzün antika çakmakları yoğun olarak kullanılıyordu. Onların tamir ve dolum işlemlerini yapıyorduk. Ama şimdilerde kullan at dediğimiz çakmaklara talep arttığı için bizim işlerimizde de azalma oldu.” diye konuştu.

Para Koleksiyonerlerinin Tek Adresiyim
Köşk ve çevre ilçelerde dahil olmak üzere para koleksiyonerlerinin bilinen ve aranan yüzü olduğunu söyleyen Hasan Köroğlu; “Eski ve tedavülden kalkan metal ve kağıt paraları alıp, koleksiyon meraklılarına satıyorum. 1800’lü yıllardan tutun günümüze kadar olan tüm para çeşitlerinden parça veya koleksiyon halinde hemen hemen hepsi elimde mevcut. Elinde para koleksiyonu olan ve koleksiyonda eksiği bulunanlar, Osmanlı ve sonrası paralardan hangisi eksikse gelip benden tamamlıyor. Bende piyasa değerine göre tek veya çoklu halde satıyorum. Bu şekilde kırk yıldır hayatımı idame ettirmekteyim.” dedi.