köşkvefatmanşetsportrafikkazaeğitim
DOLAR
32,5844
EURO
34,8069
ALTIN
2.511,28
BIST
9.693,46
Köşk Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Köşk
Hafif Yağmurlu
17°C
Köşk
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Çiftlik’te arap saçına dönen altyapı sorunu

Çiftlik mahallesi Dalama Caddesi sakinleri evlerinin etrafındaki atık sular nedeniyle etrafı saran kötü kokudan şikyetçi olurken, ASKİ’nin mahallelerine yeterli hizmet vermediğini dile getirip, hizmet istediler.

Çiftlik’te arap saçına dönen altyapı sorunu
21 Temmuz 2020 11:35
A+
A-

Çiftlik mahallesi, Dalama caddesi (Okul yanı) sakinleri etrafı saran pis kokudan rahatsız olduklarını dile getirerek, evlerinin etrafındaki atık suların insan sağlığı için tehlike oluşturduğunu belirtti ve ASKİ’nin bu soruna çözüm getirmemesinden dert yandı.

Çiftlikte Dalama caddesi üzerindeki evlerin etrafını kaplayan atık sular, mahallede kötü kokuya ve görüntü kirliliğine sebep olurken ASKİ ekipleri sorunu çözmek için mahallede 3 ay önce başlattığı çalışmaları yarım bıraktı. Çalışmaların uzun zaman önce yarım bırakıldığını ifade eden mahalle sakinlerinden Mehmet Büyükorhan; “Mahalleli olarak mağduruz. Evlerimizin etrafını çevreleyen atık sular mahallemizde pis kokuya ve görüntü kirliliğine neden oluyor. Nasıl bir tuvalete girdiğinizde pis bir koku geliyorsa aynı koku ve bu koku insanları kötü etkiliyor, görüntü kirliliği de cabası. 3 ay önce ASKİ ekipleri konuya el atarak atık suları döşedikleri büzlerin içine aldılar. Ama çalışmayı yarım bıraktılar. Ne zaman tamamlanacağını sorduğumuzda; önce ellerinde büz kalmadığını söylediler, sonrada büzleri temin ettiklerini ama işin ihaleye çıkarılması gerektiğini söylediler. Döşeyecekleri alan aşağı yukarı 80 metre ve biz tam 3 aydır tamamlanmasını bekliyoruz. Kimse ilgilenmiyor. Bu durum insan sağlığı açısından da tehlikeli, çocuklarımız mahallemizde huzurlu bir şekilde oynamıyor. Kış aylarında yağmur sularıyla bu çukur doluyor. Mahalle sakinlerimizden birinin çocuğu bir kaza atlattı. Bu çukura düştü Allah’tan o anda etraftan geçenler gördüler ve duruma müdahale ederek çocuğumuzu son anda kurtardılar. Mahalleli olarak yetkililerin bu sorunumuzu çözmelerini bekliyoruz.”  diye şikayetini dile getirdi.