köşkvefatmanşetsportrafikkazaeğitim
DOLAR
32,3373
EURO
34,9659
ALTIN
2.325,93
BIST
9.103,08
Köşk Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Köşk
Parçalı Bulutlu
29°C
Köşk
29°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
29°C
Pazar Parçalı Bulutlu
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Köşk pazarı’nın nabzı

Köşk ve mahallelerinde yaşayanlar bugün pazar ihtiyaçlarını karşılamak için ilçemizde Cumartesi günleri kurulan pazara akın etti. Peki fiyatlar nasıl? Pazar esnafı ve Köşk’te yaşayan vatandaşların düşünceleri neler?

Köşk pazarı’nın nabzı
11 Temmuz 2020 14:27
A+
A-

Salgın sebebiyle ağır darbe alan Köşk Pazarı normalleşme süreciyle birlikte eski canlılığını geri kazandı. Yaz aylarının gelmesi ve yerli üreticinin de pazarda yerini almasıyla birlikte pazar fiyatları düşüşe geçti. Bir çok ürünün alıcıyı da satıcıyı da üzmediğini belirten Köşk pazarı esnaflarından Uğur Gümüş; “Pazarda sattığımız ürünler neredeyse tarla fiyatıyla aynı. Kazancımızı düşük tutuyoruz ve bu şekilde sürümden kazanıyoruz. Mesela şu anda kiraz’ın kilosu 5 TL’den satılıyor pazarda. Önceki sene bu zamanlarda 8 TL’den aşağı kiraz bulunmuyordu. Evet bazı ürünler hasadı yeni başladığından fiyatları yüksek ama ilerleyen haftalarda bollaştıkça onlarından fiyatları normal seviyelere gelecektir. Önümüzdeki haftalarda fiyatlarda bir artış beklemiyoruz. Fiyatların yüksek olmaması alıcıyı memnun ediyor. Bu şekilde Köşk Pazarına canlılık geliyor.” dedi.

Bazı ürünlerin fiyatlarının yüksek olmasıyla beraber, genel olarak pazardaki fiyatların alınabilir seviyede olmasından memnun olduklarını dile getiren vatandaşlar, bunda zabıta ekiplerinin denetimlerinin de önemli rol oynadığının altını çizerek. pazar fiyatlarının bu şekilde seyredeceğini umduklarını belirttiler.

Buna göre bugün Köşk Pazarındaki bazı ürünlerin kilogram fiyatı şu şekilde:
Biber 3 TL, Domates 2 TL, Patlıcan 3 TL, Fasulye 8 TL, Börülce 10 TL, Muz 10 TL, Şeftali 5 TL, Karpuz 1 TL, Patates 1 TL, Soğan 1 TL ve Kavun’un tane fiyatı 5 TL.